Oude Algemene Begraafplaats Huizen

Oude algemene begraafplaats Huizen

De oude Algemene Begraafplaats van Huizen ligt op de hoek van de Naarderstraat en de Ceintuurbaan, maar de ingang ligt aan het Prins Bernhardplein 1. Achter het eenvoudige hek ziet men direct de in 1940 gebouwde aula.

Op dit moment worden er alleen nieuwe graven uitgegeven op de nieuwe begraafplaats. Op beide begraafplaatsen is geen aula voor plechtigheden meer in gebruik.

Meer informatie en regelgeving

Onderhoudsbijdrage en onderhoud van de graven

1. Iedere rechthebbende betaalt onderhoudsbijdrage in de algemene kosten van de begraafplaats (beplanting; paden e.d.) Dit algemeen onderhoudsrecht wordt elk jaar geheven, tegelijk met de gemeentelijke belastingsaanslag. Er bestaat een mogelijkheid dit onderhoudsrecht, voor de duur van het recht op het graf, af te kopen. Neemt u hiervoor contact op met de begraafplaats administratie. (tel.nr: 035-5481611)

2. Een rechthebbende is verplicht het graf en de daarop geplaatste gedenksteen te onderhouden. Speciaal hiervoor zijn er enkele waterkranen geplaatst en zijn er gieters aanwezig. Het schoonhouden van het graf kan ook aan de gemeente worden overgedragen. Hiervoor geldt een jaarlijks tarief, het zogenaamde bijzonder onderhoudsrecht. Ook dit onderhoudsrecht is voor de resterende duur van het recht op het graf af te kopen.
Neemt u hiervoor contact op met de begraafplaats administratie (tel.nr. 035-5481611)

3. Het algemeen én bijzonder onderhoudsrecht (zie 1 en 2) kunnen ook voor de duur van 10, 20 en/of 30 jaar worden afgekocht (afhankelijk van de duur van het grafrecht). Afkoop van alléén het algemeen onderhoudsrecht is niet mogelijk.

Voorwerpen en beplanting op een graf

1. Niet in alle gevallen is het noodzakelijk een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een gedenksteen. De steenhouwerijen zijn op de hoogte van de voorwaarden hierover..

2. Beplanting op een eigen graf is toegestaan. Voorwaarden hiervoor zijn dat deze binnen bepaalde afmetingen blijft en er geen bezwaren bestaan tegen de aard van de beplanting. U kunt hierover dan ook het beste even contact opnemen met de opzichter van de begraafplaats. Indien de aangebrachte beplanting niet voldoet aan zojuist genoemde voorwaarden, dan is de gemeente bevoegd deze zonder voorafgaande waarschuwing te verwijderen.

3. Het is toegestaan om losse bloemen, kransen e.d. op het graf te leggen. De gemeente is bevoegd deze te verwijderen, wanneer deze zijn verwelkt. Wilt u dat deze al eerder verwijderd worden? Neem dan contact op met de opzichter van de begraafplaats. Ook kunstbloemen zijn toegestaan. Voorwaarde hiervoor is dat deze in goede staat verkeren, aanvaardbare kleuren hebben en ordelijk zijn gerangschikt. Indien dat niet het geval is, zal de opzichter u (schriftelijk) verzoeken deze te verwijderen. Als u daar geen gehoor aangeeft is de gemeente bevoegd de kunstbloemen te verwijderen.

4. Het is niet toegestaan voorwerpen of beplantingen naast of achter de graven te plaatsen. Deze zullen van gemeentewege worden verwijderd.

5. De gemeente is niet aansprakelijk voor de voorwerpen of beplantingen die zich op of bij de graven bevinden. Evenmin voor schade daaraan, door welke oorzaak ook ontstaan.

Oude Algemene Begraafplaats Huizen

Adresgegevens

Oude  Algemene Begraafplaats
Prins Bernhardplein 1
1271 DD  Huizen

Administratie : (035) 528 12 18 mevrouw A. Jongerden
Postbus 5,. 1270 AA Huizen

Oude Algemene Begraafplaats Huizen

Openingstijden

Maandag 09.00 tot 16.00
Dinsdag 09.00 tot 16.00
Woensdag 09.00 tot 16.00
Donderdag 09.00 tot 16.00
Vrijdag 09.00 tot 16.00
Zaterdag 11.00 tot 16.00
Zondag 11.00 tot 16.00

Uitvaartondernemers voor deze begraafplaats

groot uitvaart huizen
rebel uitvaart huizen
Terug

>>Oude Algemene Begraafplaats Huizen

Persoonlijk contact

Johan Baggerman

035 - 54 124 66

Debbie Hofstra

035 - 54 124 66

Laat u terugbellen

Nu even geen tijd? Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op:

 

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken. U bent van harte welkom in onze toonzaal. De koffie staat voor u klaar.

Afspraak maken

Brochure aanvragen

Bent u op zoek naar inspiratie? Vraag eenvoudig online onze brochure aan vol mooie ideeën.

Brochure aanvragen
Baarnsche Steenhouwerij Kreuning